Hariri Winkelpagina

Hariri Orient Carpets

Totale leegverkoop van Patchwork-Vintage Tapijten Uit Turkije en Iran in de maten 170x240 en 200x300!

Welkom bij Hariri Orient Carpets. Tapijten, tapijten en nog eens tapijten! Dat is wat bij Hariri Orient Carpets door de aderen stroomt. De liefde voor de kunst van handgeknoopte tapijten en de waardering voor de traditie die reeds honderden jaren zijn bestaan kent. Dat zijn slechts enkele drijfveren van Hariri. De zéér uitgebreide collectie van Oosterse & Perzische Tapijten is simpelweg te groot om deze in zijn geheel op deze website te presenteren. Des te meer reden om onze winkel te bezoeken, zodat u het unieke karakter van deze tapijten zelf kunt beleven.

Bent u op zoek naar schitterende handgeknoopte tapijten? Bekijk dan de collectie van Hariri Orient Carpets. U kunt hier o.a. tapijten uit Iran, India, Pakistan, Afganistan, Turkije, Nepal en Marokko vinden. Ontdek diverse stijlen zoals Ziegler, Kazak, Mir, Nepal, Gabbeh, maar ook Patchwork en Vintage tapijten en nog veel meer. Bekijk ook de uitgebreide collectie met moderne tapijten.

Oosterse Tapijten

Onder Oosterse tapijten verstaat men tapijten afkomstig uit de volgende landen: Afghanistan, India, Pakistan en Rusland. In India bijvoorbeeld worden de oosterse tapijten geknoopt met een perzisch motief. De Indiase tapijten worden geknoopt in de kleuren en maten die de Europese landen graag willen hebben.

Perzische Tapijten

Perzische Tapijten uit Iran zijn gemaakt in de stad of streek waarvan het de naam draagt. Bijvoorbeeld een Bidjar-tapijt is gemaakt in een atelier in of nabij de stad Bidjar. Veel tapijten komen tegenwoordig echter uit andere landen zoals Pakistan en India, deze zijn kopieën van de originele Perzische tapijten.

De Perzische Tapijten van Hariri zijn wél uit Iran afkomstig. Elke streek heeft daar zijn eigen patronen. Elk Perzisch tapijt is uniek en verschillend van prijs. Hariri importeert ze rechtstreeks uit geboorteland Iran. In veel gebieden in Iran worden Perzische tapijten geknoopt.

De voornaamste knoopgebieden van Perzische Tapijten in Iran zijn o.a Ghashghaie, Hamadan, Meshed, Moud, Kashmar, Senneh, Bidjar , Tabriz, Meshkin, Ardebiel, Kashan, lsfahan, Nain, Ghom, Saroegh, Yalameh, Bakhtiar etc..

Perzische tapijten hebben de afgelopen jaren een opvallende comeback gemaakt in de interieurwereld, waarbij nieuwe trends een frisse draai geven aan deze traditionele kunstwerken. Eén trend is het mixen van oud en nieuw, waarbij traditionele Perzische tapijten worden gecombineerd met moderne interieurstijlen. Dit zorgt voor een interessant contrast en een unieke uitstraling. Daarnaast zien we ook een opkomst van Perzische tapijten met levendige en gedurfde kleuren, waardoor ze dienen als opvallende accentstukken in neutraal gekleurde ruimtes.

Een andere trend is het gebruik van oversized tapijten, die een hele ruimte kunnen bedekken en zo een dramatisch en luxueus effect creëren. Verfijnde patronen worden steeds populairder in Perzische tapijten, waarbij moderne interpretaties een eigentijdse touch toevoegen aan de klassieke uitstraling. Daarnaast is er ook een groeiende vraag naar duurzame en ethisch geproduceerde tapijten, waarbij certificeringen zoals GoodWeave belangrijk zijn om te letten op eerlijke arbeidsomstandigheden. Het is essentieel om uw persoonlijke smaak en voorkeuren mee te nemen bij het kiezen van een Perzisch tapijt, zodat het goed past bij uw eigen interieurstijl en de gewenste sfeer in uw ruimte creëert.

Uitermate geschikt voor vloeren met vloerverwarming

Perzische tapijten blijken een uitstekende keuze te zijn voor ruimtes met vloerverwarming. Dankzij hun dichte en isolerende structuur bieden ze een extra laag warmte-isolatie, waardoor de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verspreid. De dikke wol- of katoenen vezels van Perzische tapijten houden de warmte vast, waardoor de vloer aangenaam en comfortabel aanvoelt, zelfs op koude dagen. Bovendien fungeren deze tapijten als natuurlijke warmtebarrières, waardoor de warmte-efficiëntie van de vloerverwarming wordt verbeterd. Dit zorgt niet alleen voor een aangename en gezellige sfeer in de ruimte, maar kan ook helpen om energiekosten te besparen. Kortom, met hun isolerende eigenschappen en warmteregulerende vermogen zijn Perzische tapijten een ideale keuze voor vloerverwarmingssystemen en voegen ze comfort en charme toe aan elk interieur.

Tapijt reinigen & Repareren

Uw tapijt vakkundig laten reinigen of repareren? Ook hiervoor kunt u terecht bij Hariri Orient Carpets. Door uw Oosterse en Perzische tapijten goed te verzorgen zult u er jarenlang plezier van beleven. Regelmatig reinigen is niet alleen goed voor de hygiëne, maar ook voor het behouden van de kwaliteit en uitstraling van uw tapijt en tapijt.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.30
Woensdag 10.00 - 17.30
Donderdag 10.00 - 17.30
Vrijdag 10.00 - 21.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag Op afspraak

Adresgegevens

Locatie 4
Nieuweweg 303
6603 CG Wijchen
024 - 642 3908
farhariri@hotmail.com
BTW-ID: NL001302697B93