Hariri Orient Carpets

Welkom bij Hariri Oriënt Carpets. Tapijten, tapijten en nog eens tapijten! Dat is wat bij Hariri Oriënt Carpets door de aderen stroomt. De liefde voor de kunst van handgeknoopte tapijten en de waardering voor de traditie die reeds honderden jaren zijn bestaan kent. Dat zijn slechts enkele drijfveren van Hariri. De zéér uitgebreide collectie van Oosterse & Perzische Tapijten is simpelweg te groot om deze in zijn geheel op deze website te presenteren. Des te meer reden om onze winkel te bezoeken, zodat u het unieke karakter van deze tapijten zelf kunt beleven.


Bent u op zoek naar schitterende handgeknoopte vloerkleden? Bekijk dan de collectie van Hariri Oriënt Carpets. U kunt hier o.a. tapijten uit Iran, India, Pakistan, Afganistan, Turkije, Nepal en Marokko vinden. Ontdek diverse stijlen zoals Ziegler, Kazak, Mir, Nepal, Gabbeh, maar ook Patchwork en Vintage vloerkleden en nog veel meer. Bekijk ook de uitgebreide collectie met moderne tapijten.

Oosterse Tapijten

Onder Oosterse tapijten verstaat men tapijten afkomstig uit de volgende landen: Afghanistan, India, Pakistan en Rusland. In India bijvoorbeeld worden de oosterse tapijten geknoopt met een perzisch motief. De Indiase tapijten worden geknoopt in de kleuren en maten die de Europese landen graag willen hebben.

Perzische Tapijten

Perzische Tapijten uit Iran zijn gemaakt in de stad of streek waarvan het de naam draagt. Bijvoorbeeld een Bidjar-tapijt is gemaakt in een atelier in of nabij de stad Bidjar. Veel tapijten komen tegenwoordig echter uit andere landen zoals Pakistan en India, deze zijn kopieën van de originele Perzische tapijten.

De Perzische Tapijten van Hariri zijn wél uit Iran afkomstig. Elke streek heeft daar zijn eigen patronen. Elk Perzisch tapijt is uniek en verschillend van prijs. Hariri importeert ze rechtstreeks uit geboorteland Iran. In veel gebieden in Iran worden Perzische tapijten geknoopt.

De voornaamste knoopgebieden van Perzische Tapijten in Iran zijn o.a Ghashghaie, Hamadan, Meshed, Moud, Kashmar, Senneh, Bidjar , Tabriz, Meshkin, Ardebiel, Kashan, lsfahan, Nain, Ghom, Saroegh, Yalameh, Bakhtiar etc..

Tapijt reinigen & Repareren

Uw tapijt vakkundig laten reinigen of repareren? Ook hiervoor kunt u terecht bij Hariri Orient Carpets. Door uw Oosterse en Perzische tapijten goed te verzorgen zult u er jarenlang plezier van beleven. Regelmatig reinigen is niet alleen goed voor de hygiëne, maar ook voor het behouden van de kwaliteit en uitstraling van uw tapijt en vloerkleed.Openingstijden
 

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.30
Vrijdag 10.00 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag Op afspraak

Adres

Locatie 4

Nieuweweg 303
6603 CG Wijchen
Routebeschrijving
024 - 642 3908
farhariri@hotmail.com
BTW-ID: NL001302697B93