Tilders

Stelumi verlichting


Goede verlichting is een zeer belangrijk onderdeel van uw interieur. Licht heeft een grote invloed op kleuren, de sfeer en de ruimtewerking in uw huis. Verlichting is vaak het laatste wat in een interieur geplaatst wordt, maar is vanaf de beginfase al heel belangrijk.

Als u gaat verhuizen of opnieuw gaat inrichten is het handig om eerst een plattegrondtekening te maken met een meubelopstelling, en na te denken wat u waar wilt doen. Zo is goed te zien waar u accentverlichting (direct licht), basis- of sfeerverlichting (indirect licht) of diffuus (algemeen) licht nodig hebt.

Licht en kleur

Zonder licht is er geen kleur. Het licht van de noordzijde is koud, het oostelijk licht is warmer, maar toch kouder dan het volle warme middaglicht van het zuiden en westen. Warm licht accentueert warmte en neutraliseert koude kleuren. Het mooiste is om kunstlicht de kleur te geven van warm zon- en daglicht. Het is belangrijk dat de kleurharmonie in de avond met kunstlicht net zo mooi is als overdag met daglicht.

Licht en emotie

Met licht creëren we als het ware een emotie. Zonlicht maakt mensen vrolijk. Een dineetje met kaarslicht is romantisch. Denk ook eens aan een zonsondergang. Een perfecte verlichting bestaat uit contrasten. Contrastwerking is te vergelijken met een zonnige dag met verlichte- en schaduwplekken. Door met contrasten te durven werken voeg je decoratieve accenten toe aan het interieur. Licht dat door middel van spotjes op bijvoorbeeld delen van een kunstwerk / beeld staan gericht, kunnen een mooi dramatisch beeld vormen.

Verlichting maakt of breekt een interieur. Komt u er zelf niet uit? Loop gerust eens bij ons binnen! www.stelumiverlichting.nl, 024-642252.
Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.30
Woensdag 10.00 - 17.30
Donderdag 10.00 - 17.30
Vrijdag 10.00 - 21.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag 12.00 - 17.00

Adres
Nieuweweg 303
6603BN Wijchen

Contact
+31 24 642 2524
info@stelumiverlichting.nl